Nu e niciun secret că îmi plac companiile de familie, acolo unde, parcă, inovaţia, creativitatea și rezilienţa se găsesc la cote mult mai ridicate decât în alte locuri. Așa că îmi face mare plăcere să scriu despre Comete, un brand italienesc de bijuterii, deţinut de familia Muraro.

 

Italienii și pietrele preţioase…

Nu știu exact de ce, dar aceste două cuvinte alăturate garantează unele dintre cele mai frumoase bijuterii din lume. Fie că sunt foarte exclusiviste sau mai accesibile, fie că sunt minimaliste sau foarte colorate, fie că sunt moderne sau romantice și diafane – bijuteriile create de familiile din Italia sunt, fără excepţie, foarte reușite.

Este și cazul brandului Comete, creat acum peste două decenii (1996) de către Lorenzo Muraro, capul familiei Muraro, care se află acum în centrul brandurilor Comete, Ambrosia și Baraka. O companie de familie cu peste 100 de colaboratori, care pune mare accent, în egală măsură, pe creativitate, inovaţie, tehnologie de ultimă oră și meșteșuguri străvechi, care garantează o lucrătură a aurului și o montură a pietrelor preţioase neîntâlnite în altă parte.

Iar creaţiile seamănă cu soarele și atmosfera din Italia – romantice, guralive, plăcute, pline de viaţă și bucurie de a trăi.

Familia Muraro crede că bijuteriile trebuie să includă un crâmpei din viaţa și personalitatea celor care le poartă, pentru că astfel fiecare își scrie istoria proprie.

Îmi place mult colecţia dedicată mirilor, de la verighete si bijuterii purtate de mireasă până la piese dedicate domnișoarelor și cavalerilor de onoare.

Fluturii sunt personajele principale ale colecţiei de nuntă din acest an, simbolizând viaţa nouă care începe pentru cuplul de îndrăgostiţi. Strălucire, eleganţă și romantism – cam acestea sunt mesajele atașate de aripile fluturilor din metale preţioase, pavate cu diamante. Comete realizează bijuterii pentru mirese foarte elegante, romantice sau minimaliste, pentru ca fiecare să aibă o zi unică.

Bijuteriile pot fi purtate în varianta simplă sau în toată strălucirea lor – cercei simpli sau lungi, glamour; fluturele poate fi parte dintr-un colier foarte elegant cu perle sau poate fi purtat în varianta cercei. Îmi plac mult pandantele cu multe perle, care „curg”.

Pentru domnișoarele de onoare sunt disponibile brăţări cu fluturi din diamante și cu dedicaţia „Nu aș putea spune „DA” fără tine”, iar cavalerii de onoare sunt răsfăţaţi cu butoni ornaţi cu laitmotivul fluturilor sau simpli cu onix și diamante.

Pentru domni, doar pentru ei, există colecţia Baraka sau, mai subtilă și „serioasă”, varianta Baraka Business.

 

(Material apărut în numărul Forbes Life România din octombrie 2017)