Legendarul model Ventura de la Hamilton împlinește anul acesta 60 de ani, astfel încât brandul sărbătorește cu trei reinterpretări ale modelului original. Ventura este cunoscut și drept „ceasul lui Elvis“, deoarece superstarul l-a purtat în filmul „Blue Hawaii“, în 1961. Ventura a reprezentat un mare progres la momentul lansării, atât din punct de vedere al designului foarte original, cât și în ceea ce privește mecanismul – primul ceas electric din lume.

Hamilton a lansat două modele „cuminţi“ Ventura anul acesta, Classic S și L (literele se referă la dimensiune), din oţel acoperit cu PVD, frumos completate de o curea din piele maro. Ceasurile arată orele, minutele și secundele. Vedeta colecţiei este, după părerea mea, ceasul din jeans – cureaua este din jeans, dar cadranul doar imită perfect această ţesătură. Modelul (tot Ventura Classic) este, de asemenea, lansat în variantele small și large.

Închei cu Hamilton Ventura Skeleton, un ceas din oţel cu cadran skeletonizat într-un mod original. Calibrul automatic H-10-S are o rezervă de funcţionare de 80 de ore

 

(Material apărut în numărul din iulie al revistei ForbesLife România)